HorseDream Nederland, Barend Gerretsen

Horse Assisted Education International

The Worldwide HorseDream® Training Program

BEDRIJVEN

 

In een paard, realiteit en visie zijn uniek verbonden. Leren met een paard moet honderd procent concentratie, aanwezigheid en bewustzijn. Een paard is absoluut een echte wezen. Aan de andere kant is er een mythologische verband met het paard voor duizenden jaren - het paard zelf is een legende, een droom, een visioen. De HorseDream®-concept verenigt realiteit en visie.

 

De individuele paard belichaamt trots, kracht, schoonheid, vrijheid, moed en energie precies hetzelfde als het gevoeligheid, voorzichtig doet, en de altijd aanwezige bereidheid om te vluchten. Het is bereid om de mens te dienen en doet dit zowel vanuit de positie van gedomineerd en door geheel vrijwillige deelname. Afgezien van dat, het paard kudde brengt het gevoel van bescherming en veiligheid, integratie en samenwerking alsmede zelfvertrouwen en tevredenheid.

 

De HorseDream® benadering helpt om een nieuwe cultuur te creëren in het bedrijf.

LEIDERS

 

In afgelopen eeuwen zijn alle leiders getraind met behulp van paarden. Werken met paarden bevordert moed, kracht, creativiteit en de bereidheid om risico's te nemen, maar op het sametime bevordert daarmee een gevoel van verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid, geduld en vastberadenheid.

 

"To be led" Middelen om vrijwillig te volgen. In zijn meest uitgesproken vorm dan shoulderstand Zorgen voor de onafhankelijkheid en de bereidheid om risico's te nemen bij het verplaatsen voorwaarts in de richting van de leider wil.

 

En het paard? Wie kent het paard volgen?

 

Het paard volgt een persoon Juist dan, wanneer ze aantonen zelfvertrouwen, betrouwbaarheid, duidelijkheid, geloofwaardigheid en zijn doelgericht.

 

Als één van onze deelnemers het uitdrukte, "Tot op heden heb ik veel over leiderschap te lezen, maar vandaag voelde ik me wat leiderschap is." Het paard Direct weerspiegelt iemands uiterlijke manier van leiden en hun interne houding. Het helpt ons om onze sterke en zwakke punten te herkennen en soms duurt het slechts een kleine zelfcorrectie voor ons om meer als onze "ware zelf" te worden.

TEAMS

 

Waar mensen samen te werken zijn er altijd problemen kostte tijd en energie. Deze kunnen worden veroorzaakt door interne en externe factoren. Wanneer teams onlangs gevormd duurt het enige tijd om zich te ontdoen van de reserveringen te krijgen en het vertrouwen op te bouwen.

 

Soms communicatie mislukt alleen vanwege misverstanden, of omdat de verbinding vindt niet plaats op een redelijke manier, of misschien wel dankzij informatie is uitgewisseld voor mensen hebben de juiste aanpak van elkaar gevonden.

 

In het-paard bijgestaan workout's leeromgeving, teams samen groeien in een zeer korte tijd. In de twee 4-uur durende sessies, passeren ze door zo te zeggen, de vier fasen van het team ontwikkelingsproces (gemäß naar Tuckman): vormen, stormen, normering en het uitvoeren van - of, accor ding om Christoph V. Haug: testfase, Onderlinge strijd fase, fase Organisatorische en werkfase.